ניקוי ריפודי עור - ניקוי ספות עור
ספות מעור הן הבחירה הנפוצה ביותר בבתים ישראלים כיום, ולו עקב המראה האסתטי המרשים שלהן, תחושת היוקרתיות שהן משדרות ומגוון הדגמים האינסופי המאפיין אותן. אלא שכל מי שיש באמתחתו ספה מעור יודע בוודאי שהניקיון של הריפודים שלהן צריך להיעשות על פי הספר, כאשר חריגה מהכללים עלולה לחולל נזק מהותי לספה. אז איך בדיוק מתבצע ניקוי ספות עור וניקוי הריפודים מעור? לפניכם מספר טיפים חשובים.
סבון, מים, אבק - מה מומלץ עבור ניקוי ריפודי עור
הדגש העיקרי במהלך ניקוי ספות מעור צריך להיות מושם על החומרים והכלים בהם נעשה שימוש לצורך זה. מהבחינה הזו, ההמלצות הן ברורות: השימוש צריך להיות במטלית, אשר ספוגה במים וסבון. אבל, וזה אבל גדול מאד, חשוב שהמטלית לא תהיה לחה מדי, מכיוון שמפגש של העור עם מים בכמות גדולה עלול לכלול בתוכו נזק עבורו. לאחר שמנקים את הספה מהאבק ומהלכלוך שבוודאי הצטברו בה במהלך הימים, יש לייבש אותה באמצעות מטלית יבשה.
הבעיה העיקרית היא שפעולות אלה, יעילות ככל שייראו, עלולות "לפספס" לכלוך, בייחוד כזה המצטבר בצידי הספה או בין כריותיה. ההתמודדות עם לכלוך מהסוג הזה צריכה להיעשות, איך לא, באמצעות שואב אבק. כדי למנוע פגיעה בספה, חשוב שפעולת השאיבה תיעשה בעדינות, ובמברשות רכות יחסית.
מרכך עור לצורך שימור ספות עור לאורך זמן
עם כל הכבוד לאמצעי הניקיון הבסיסיים שהוזכרו מעלה, על מנת לשמר את הספה לאורך זמן יש צורך ברכישת מוצרי ניקיון המיועדים לה באופן מלא, מוצרי ניקוי ריפודים איכותיים. חשוב לשים לב ששימוש בחומרי ניקיון שאינם ייעודיים לספות עלול לחולל להן נזק משמעותי, לרוב עקב הרכב החומצות או הכימיקלים המאפיינים אותם.
ניקוי ריפודי עור, בהקשר של בחירת מרכך, נעשה כמעט תמיד באמצעות מרכך ייעודי – שימו לב שהשימוש במרכך צריך להיעשות רק אחת למספר חודשים, ולא מעבר לכך. את מריחת החומר יש לבצע בתנועות מעגליות, במטרה שמלוא שטח הספה יימרח באמצעות החומר. חשוב להשאיר את החומר על הספה כחמש עשרה דקות, ולאחר מכן לשפשף אותו ממנה באמצעות מטלית יבשה.
מאמר על ניקוי ריפודי ספות באתר שלנו